Conti verwacht hogere vraag naar banden in 2018

Conti verwacht hogere vraag naar banden in 2018

Continental AG verwacht dat de vraag naar alle merken vervangingsbanden voor personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s in 2018 wereldwijd zal groeien. Dit zei de bandenproducent in haar jaarverslag over 2017.
Azië
Voor de stijgende vraag naar personen en lichte bedrijfsautobanden houdt Continental rekening met een groei van 3% in 2018. Deze groei komt vooral op het conto van de Aziatische bandenmarkt. Deze markt is voor 60% de veroorzaker van de groei. De Aziatische bandenmarkt zelf zal in 2018 met 5% groeien, aldus Continental. De grote aanjager hierbij is China vanwege de verdere groei van het wagenpark, zoals dat ook in de voorgaande jaren het geval was. Ook in India, Indonesië en Zuid-Korea zal de vraag toenemen.
Eigen merk
Niet alleen verwacht Continental dat de vraag naar alle merken banden wereldwijd zal toenemen, ook zal het bedrijf zelf in 2018 meer banden verkopen. In 2017 groeide de omzet met 8,5% nog tot 44 miljard euro. De verwachting is dat deze in 2018 met 7% verder zal toenemen tot 47 miljard euro. Alleen zullen in 2018 de hogere grondstofprijzen een negatieve invloed hebben op de resultaten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.