Conti terug op markt voor landbouwbanden

Conti terug op markt voor landbouwbanden

Continental keert terug op de markt voor landbouwbanden. Hiertoe heeft de bandenfabrikant twee nieuwe landbouwbanden gelanceerd.
Nieuwe landbouwbanden
De twee nieuwe landbouwbanden zijn de Tractor 70 en 85, die worden geintroduceerd in Noord-Amerika. De banden worden leverbaar in 14 maten. Continental benadrukt dat dit aantal tot 2019 zal worden uitgebreid tot 100 maten.
De betreding van de landbouwmarkt is onderdeel van de groeistrategie van de Commercial Specialty Tires divisie, die Conti lanceerde in 2012. Tot 2004 was de bandenproducent al aanwezig op de OTR bandenmarkt.
Mitas
Continental produceerde landbouwbanden van 1918 tot 2004 in Tsjechië, maar verliet dit marktsegment toen deze divisie werd overgedragen aan Mitas. In 2014 kreeg men de rechten voor de productie van landbouwbanden terug van Mitas, toen deze producent later werd overgenomen door Trelleborg.
Volgens Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental, is de hernieuwde betreding van de landbouwbandenmarkt een belangrijke stap voor de groei van de bandendivisie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.