Goodyear presenteert bandentechnologie elektrische auto’s

Goodyear presenteert bandentechnologie elektrische auto’s

Goodyear presenteert tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe EfficientGrip Performance met Electric Drive Technology. Dit is een prototype van een band voor elektrische auto’s, die in 2019 in Europa de weg op gaat.
Slijten
Aanleiding voor de ontwikkeling van de band voor elektrische auto’s is dat tests van Goodyear uitwijzen dat traditionele banden tot 30% sneller kunnen slijten bij elektrische auto’s. Dit is het gevolg van het krachtige, directe koppel van elektrische motoren en het extra gewicht van de zware accupakketten. Ook is er dringend behoefte aan verbetering van de rolweerstand bij elektrische auto’s. Verder heeft een grotere actieradius voor de consument hoge prioriteit, vanwege het gebrek aan oplaadpunten in de meeste landen. Banden moeten ook stil en comfortabel zijn, omdat elektrische auto’s bij lage snelheden de helft minder geluid produceren dan traditionele auto’s.
Electric Drive Technology
Goodyear werkt samen met autofabrikanten om volgend jaar de Electric Drive Technology te introduceren, die is ontwikkeld om aan de prestatie-eisen te voldoen. Hiervoor biedt de EfficientGrip meer door een innovatief loopvlakontwerp, een constructie voor zware belasting en een grotere actieradius:
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.