Michelin eerste montage op nieuwe Ferrari 488 Pista

Michelin eerste montage op nieuwe Ferrari 488 Pista

De nieuwe Ferrari 488 Pista zal standaard worden uitgerust met een speciale versie van de Michelin Pilot Sport Cup 2. Dit laat Michelin weten.
Circuitband
De Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 is speciaal voor de Ferrari 488 Pista ontworpen. Hij behoort tot de nieuwste generatie Michelin circuitbanden die zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Vergeleken met de K1-versie die werd ontwikkeld voor de Ferrari 458 Speciale, maakt hij een nog snellere rondetijd mogelijk. Bovendien heeft hij meer grip en een sportievere handling. Volgens Michelin biedt de nieuwe band een uniek evenwicht tussen veiligheid en rijplezier: “Zowel bij dagelijks gebruik op de openbare weg als onder de veeleisende omstandigheden op een circuit.”
Aangepast loopvlak
De Pilot Sport Cup 2 beschikt over een aangepast loopvlak en nog stijvere zijwanden om transversale krachten te absorberen en hogere snelheden in bochten mogelijk te maken. Daarnaast heeft hij een aramide gordel om, tijdens het rijden, de controle nog beter te kunnen behouden.
De gezamenlijke ontwikkeling van de Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 heeft 14 maanden geduurd. Er zijn meer dan 1.100 prototypen geproduceerd en getest.
De nieuwe Ferrari 488 Pista wordt gemonteerd in de afmetingen 245/35 ZR20 (voor) en 305/30 ZR20 (achter).
 
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.