Goodyear Oxygene conceptband voor schonere mobiliteit

Goodyear Oxygene conceptband voor schonere mobiliteit

Goodyear lanceert haar nieuwe conceptband Oxygene, een band die naar eigen zeggen is gericht op schonere, meer comfortabele, veilige en duurzame mobiliteit.
Levend mos
De conceptband heeft een structuur, waarbij levend mos binnen in de zijwand groeit. Deze open structuur en het slimme loopvlakontwerp van de band absorberen vocht en water van het wegoppervlak. Door dit te laten circuleren komt er zuurstof vrij. Hiermee speelt Goodyear in op het feit dat meer dan 80% van de mensen die in verstedelijkte gebieden wonen, worden blootgesteld aan een luchtkwaliteitsniveau dat de normen van de WHO overschrijdt: “Slimmere, groenere infrastructuur en dito transport worden cruciaal in de aanpak van de meest urgente uitdagingen op het gebied van mobiliteit en ontwikkeling in steden”, aldus Goodyear. Het Oxygen concept is ontworpen om met diverse oplossingen te integreren in het toekomstige stadslandschap:
Debat
Volgens Goodyear is Oxygene bedoeld als stimulans voor het debat over slimme, veilige en duurzame mobiliteit in de toekomst: “Door op deze wijze een bijdrage te leveren aan het genereren van schonere lucht, kan de band de kwaliteit van leven en de gezondheid van stadsbewoners helpen verbeteren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.