Falken Azenis FK510 wint opnieuw zomerbandentest

Falken Azenis FK510 wint opnieuw zomerbandentest

In de zomerbandentest van het Duitse magazine Auto Zeitung heeft de Falken Azenis FK510 zich opnieuw tussen de bekendere premium merken gepositioneerd. Eerder al won deze band de ADAC zomerbandentest in de maat 175/65 r14 82T. Dit meldt importeur T.T.I. International.
Natte ondergrond
Bij de zomerbandentest van Auto Zeitung werd de Azenis FK510 getest in de bandenmaat 225/45 R17 onder een Seat Leon SC 1.4 TSI ACT. De Falken-band presteerde uitstekend op een natte ondergrond. Bij een noodstop van 100 km per uur op nat wegdek stond de Azenis FK510 binnen 50 meter stil, slechts 0,6 meter achter de testwinnaar. “Als het regent, rijden Michelin, Continental en Falken weg bij de concurrentie.”, aldus Auto Zeitung.
Droog wegdek
Ook op droog wegdek scoort de Falken-band bijzonder hoog. Hier overtuigde hij de experts op rijveiligheid. “De Azenis FK510 stuurt heel spontaan en is zelfs bij abrupte rijstrookwisselingen zeer stabiel”, aldus Auto Zeitung. Het eindoordeel van de autokrant over de Falken Azenis FK510 luidt dan ook “Sterk aanbevolen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.