Omzet Hankook Tire stijgt 2,9%

Omzet Hankook Tire stijgt 2,9%

Hankook Tire heeft in 2017 een 2,9% hogere omzet behaald dan in 2016. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde jaarverslag.
17 inch en groter
De omzet is gegroeid tot 6.810 miljard Zuidkoreaanse WON. Als reden voor deze groei geeft het concern een stijging van het aantal OE-montages en de verkoopgroei van grotere banden (17 inch en groter), vooral in Europa en in de VS. De verkoop van deze banden maakt nu 48,4% uit van de totale bandenverkoop, 3,9 procent meer dan een jaar eerder.
Het bedrijfsresultaat daalde 28% en kwam uit op 793,7 miljard Zuidkoreaanse WON. Als reden hiervoor geeft Hankook Tire de gestegen grondstofprijzen.
Positie verbeteren
Voor 2018 denkt het bedrijf op een omzet van 7.400 miljard Zuidkoreaanse WON uit te komen en op een bedrijfsresultaat van 1.020 miljard Zuidkoreaanxse Won. Dit jaar wil Hankook de positie van het bedrijf als een premium bandenmerk verbeteren door uitbreiding van het assortiment met concurrerende producten, groei van de verkoop van grote banden en de levering van meer OE banden voor nieuwe automodellen in het hogere segment.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.