Automobilisten niet voorbereid op winter

Automobilisten niet voorbereid op winter

Veel automobilisten kunnen zich beter voorbereiden op het winterweer. Dat bleek tijdens evenement Profile Pitstraat bij The Wall in Utrecht.
Pitstraat
Deze maand vraagt Profile Car & Tyreservice extra aandacht voor bewust rijden met een landelijke bandenscanactie. Bestuurders weten daardoor binnen één minuut hoe ze zich klaar kunnen maken voor komend seizoen. Ervaren monteurs scanden bij de pop-up Pitstraat zeker 1.000 banden. Bij bijna de helft van de auto’s waren één of meer banden binnenkort toe aan vervanging. In negen procent van de gevallen moest dat zelfs direct gebeuren. Belangrijkste oorzaak: profieldiepte die te wensen over laat. Ook als het gaat om uitlijning kunnen bestuurders meer doen: 56% van de auto’s was toe aan uitlijning.
Bandenscan
Profile Pitstraat was een eenmalig event, maar na het succes pakt Profile nu door op landelijk niveau. Volgens het bedrijf dringen bestuurders de kans op ongelukken met een set nieuwe winterbanden en de juiste uitlijning flink terug. Na een snelle scan van één minuut vinden bestuurders alle informatie over de remweg, de profieldiepte en de uitlijning terug in een bandenstatusrapport. Bestuurders die voor 31 december de bandenscan op hun vestiging laten doen, maken kans op een gratis set nieuwe banden.
 
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.