Heuver geef masterclass voor MBO-vakopleiding infra

Heuver geef masterclass voor MBO-vakopleiding infra

Eind november gaven Erik Naber en Frank Wilmink (specialisten grondverzetbanden bij Heuver Bandengroothandel) masterclasses voor het SOMA College in Harderwijk. Studenten aan de MBO-vakopleiding infra hoorden de ins en outs en toepassingen van deze banden.
Grondverzetbanden
De MBO-vakopleiding voor de infra van het SOMA College leidt studenten op tot machinist, vakman GWW, allround monteur en technicus mobiele voertuigen, uitvoerder, landmeter of straatmaker. Ze krijgen er theorie en praktische vaardigheden. Een gemeenschappelijk kenmerk van de voertuigen waarmee ze werken, zijn de grondverzetbanden, aldus Heuver. “De kennis hiervan en van de inzetgebieden, is zeer specifiek. Daarom waren enkele masterclasses over grondverzetbanden vanuit de praktijk een welkome aanvulling.”
Klaarstomen
Met deze masterclasses helpt Heuver om de studenten klaar te stomen voor de praktijk. Inhoudelijk is de masterclass een bron van kennis over type banden, techniek en inzetgebieden. Maar ook waar je allemaal op moet letten, aldus Heuver: “Voor elk type werk is er een specifieke band. Bewust weten en zien dat je niet elke band zomaar kunt gebruiken, is al een eye-opener.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.