Continental bouwt researchcenter voor rubber uit paardenbloemen

Continental bouwt researchcenter voor rubber uit paardenbloemen

Continental Reifen Deutschland GmbH is in Mecklenourg gestart met de bouw van het nieuwe Taraxagum Lab Anklam, haar nieuwe research en testlaboratorium voor het winnen van rubber uit paardenbloemen.
Subsidie
Met de bouw gaat een totale investering gepaard van 35 miljoen euro. Het ministerie van Economie ondersteunt de bouw en de research activiteiten met een subsidie van 11,6 miljoen euro. Het laboratorium moet klaar zijn in de herfst van 2018.
Russische paardenbloem
De researchactiviteiten zullen zich richten op het gebruik van de Russische paardenbloem als een alternatieve grondstof voor rubber.. Nu worden de grondstoffen voor rubber nog gewonnen in plantages in de tropen. Wanneer de onderzoeken goede resultaten laten zien, wil Continental de nieuwe bron gaan gebruiken voor de productie van rubber.
Het nieuwe laboratorium van Continental gaat erk bieden aan zo’n 20 medewerkers. Continentsal doet al sinds 2011 onderzoek naar het gebruik van paardenbloemen als grondstof voor rubber, in samenwerking met het Fraunhofer Institute IME, het Münster, het Julius Kühn Institute in Quedlinburgen ESKUSA in Parkstetten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.