Alliance Tire Group betreedt OEM-markt

Alliance Tire Group betreedt OEM-markt

Alliance Tire Group gaat zich naast de vervangingsmarkt nu ook nadrukkelijker richten op het OEM segment. Dat heeft de fabrikant van terreinbanden bekend gemaakt in de aanloop naar de Agritechnica.
Expertise
De Alliance Tire Group heeft zich altijd voornamelijk beziggehouden met banden voor de vervangingsmarkt. Het bedrijf wil nu de expertise van de eigen research & development ingenieurs in Europe, Israel en India en van moederbedrijf Yokohama gebruiken om ook het OEM segment te betreden. Hiermee wil men de relatie met OE-klanten in Europa (op dit moment 10 producenten van machinevoertuigen) uitbreiden en haar klantenportfolio vergroten. In samenwerking met deze fabrikanten (bijv. Claas en Agco) werden in het verleden al banden ontwikkeld voor landbouwvoertuigen.
Nederland
ATG ontwikkelde in de afgelopen jaren meer dan 150 banden per jaar. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Nederland. Regionale hoofdkantoren zijn te vinden in de Verenigde Staten, India en Israël. Op 1 juli 2016 werd ATG een volledige dochteronderneming van Yokohama.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.