Bosch lanceert automatische bandenslijtageniveaumeter

Bosch lanceert automatische bandenslijtageniveaumeter

Bosch heeft een nieuw TTM-systeem (Tire Tread Measurement) op de markt gebracht. Hiermee is het mogelijk om de slijtage van de banden te meten terwijl ze over een meetsysteem rollen.

Camera’s
Het TTM systeem voert een 3D meting uit met hogeresolutiecamera’s in combinatie met een gecodeerde lichtbron. De meting vindt automatisch plaats terwijl het voertuig over meetsysteem rolt. Slechts een paar seconden later wordt het slijtageniveau van alle vier de banden realtime weergegeven. Het TTM-systeem detecteert ook ongelijkmatige bandenslijtage, bijvoorbeeld als gevolg van slechte bandenspanning of wielgeometrie. De resultaten van de meting kunnen worden getoond op een pc, op een tablet of op een tv-scherm verbonden met internet. Bij deze laatste kan de eigenaar van het voertuig ook zelf de resultaten van de metingen zien.

Equip’Auto
Het TTM systeem van Bosch was winnaar in de Grand Prix Internationaux de l’Innovation Automobile van Equip’Auto in de categorie banden. Het systeem is verkrijgbaar een opbouwversie met rubbers op de afrijplaten, en als inbouwversie in de vloer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.