Michelin ziet omzet 6% stijgen

Michelin ziet omzet 6% stijgen

Michelin logoIn de eerste maanden van 2017 is de omzet van Michelin ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 6% gestegen tot 16,4 miljard euro. Dit laat de bandenfabrikant weten naar aanleiding van de presentatie van het kwartaalverslag.

Volumegroei
Als reden voor de omzetstijging geeft Michelin een volumestijging van 8% in de verkoop. Deze stijging komt dooreen betere verkoop van OE-banden en banden voor de mijnbouw. De verkoop van vervangingsbanden nam iets af. Ook zag Michelin de efficiëncy binnen haar organisatie toenemen. Acquisities leverden nog een groei op van 0,6%.
Volgens Michelin is de bandenmarkt in het derde kwartaal stabiel gebleven in vergelijking met het tweede kwartaal. Valuta-effecten hadden in de eerste negen maanden geen invloed op de omzet, maar zorgden in het derde kwartaal voor een daling van 3,7%.

Vierde kwartaal
Michelin verwacht dat de vervangingsmarkt in het vierde kwartaal, ongeacht de winterse weercondities, gelijk blijft aan de langjarige trend. De vraag naar OE banden neemt toe in de segmenten trucks, landbouw en grondverzet. De OE verkoopgroei van personenauto- en lichte bedrijfsautobanden zal iets afnemen. De verkoop van mijnbanden zal sterk groeien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.