Eisen winterbanden in Duitsland aangescherpt

Eisen winterbanden in Duitsland aangescherpt

In Duitsland is de wetgeving voor het gebruik van winterbanden op vrachtauto’s en bussen aangescherpt. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland.

M+S banden
In Duitsland mogen banden met alleen een M+S aanduiding nog tot 30 september 2024 als winterband worden gebruikt, onder de voorwaarde dat ze voor 31 december 2017 zijn geproduceerd. M+S banden van na die datum moeten over een sneeuwvlokje beschikken om nog als winterband te mogen worden gebruikt.

Stuurassen
Ook komt er een verplichting voor de aanwezigheid van winterbanden op de voorste stuuras(sen), zo meldt TLN. In de nieuwe wetgeving is vastgelegd dat er vanaf 1 juli 2020 ook winterbanden aanwezig moeten zijn op de voorste gestuurde assen van het motorvoertuig. Voor aanhangwagens en trailers zijn geen winterbanden verplicht. Dat blijft zo. Ook blijft de minimale profieldiepte voor zomer en winterbanden 1,6 mm.

De boetes voor het niet naleven van de regels vor winterbanden zijn ook verhoogd. Naast de bestuurder krijgt ook de eigenaar van het voertuig een boete die hoger wordt bij gevaar voor andere weggebruikers. (Bron: TLN)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.