Goodyear naar Silicon Valley

Goodyear naar Silicon Valley

GoodyearGoodyear heeft een kantoor geopend in the Silicon Valley, het walhalla van techbedrijven. Hiermee wil De bandenfabrikant dichter bj de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s zitten.

Zelfrijdende auto’s
Met het nieuwe kantoor in Silicon Valley wil men toegang krijgen tot autoproducenten, toeleveranciers en op mobiliteit gerelateerde startups die werken aan de nieuwe generatie zelfrijdende auto’s. Goodyear wil hiermee uiteindelijk komen tot data voor banden en voertuigen die men kan inzetten voor bandenvervanging en service. Ook wil men hiermee nauwer gaan samenwerken met voorlopers in de autoindustrie om de ontwikkeling van haar eigen innovatieplatform voor banden te versnellen.

Digitale revolutie
“Mensen associëren banden niet direct met de digitale revolutie in de autoindustrie”, aldus Chris Helsel, Technisch Directeur Goodyear. “Maar we zien een uitgelezen mogelijkheid voor bandenelectronica en informatiesystemen die de efficiency en veiligheid vergroten. Wij willen slimmere connected producten en services ontwikkelen voor toekomstige generaties van voertuigen. Hiervoor willen we  in Silicon Valley samenwerken met de beste en slimste denkers rond de toekomst van mobiliteit.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.