Michelin print 3D wielband

Michelin print 3D wielband

De Vision, een nieuwe 3D-geprinte wielbandcombinatie van Michelin, laat zien dat de auto van de toekomst ook ‘schone banden’ kan hebben. Dit meldt Kuntstof & Rubber op haar website.

Aardolie
Nu is 15 tot 38 liter aardolie nodig om één standaard autoband te produceren die, als hij versleten is heel vaak wordt gestort als afval. Het nieuwe concept Vision van Michelin bevat geen lucht en heeft geen aparte band. De Vision is geproduceerd uit organische, biologisch afbreekbare materialen zoals sinaasappelschillen, bamboe, melasse, hout en natuurrubber.

Spinnenweb
In de plaats van een binnenband heeft de Vision een soort 3D-spinnenweb in de vorm van een wiel. Hoewel de webachtige constructie nog een prototype is, verwacht R&D chef Terry Gettys van Michelin dat binnen een periode van tien tot twintig jaar de Vision werkelijkheid kan worden. Hij kan gewoon als een geheel worden gerecycled en het materiaal zal uiteenvallen op natuurlijke wijze zonder schade aan het milieu te veroorzaken. Beschadigde Visions zullen niet op de stort terechtkomen zoals veel banden van nu wel. De band kan worden opgeknapt met een nieuw loopvlak via 3D-printing. De loopvlakken kunnen ook op maat worden gemaakt voor de plaatselijke omstandigheden en de wegconditie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.