De Rijke Noord-Europa kiest bandenbeheer door Michelin

De Rijke Noord-Europa kiest bandenbeheer door Michelin

Europees transportspecialist De Rijke Noord Europa BV heeft in een aanbestedingsproces Michelin solutions uitgekozen om de komende drie jaar het bandenbeheer te verzorgen. Het bedrijf heft opnieuw gekozen voor het Effitres contract. Dit maakt Michelin bekend.

Bandenbeheer
Met het Effitires contract wist Michelin voor de derde achtereenvolgende keer het contract te behouden. In 2007 heeft De Rijke voor de eerste keer het bandenbeheer uitbesteed.
Momenteel bestaat de vloot uit 160 trekkende voertuigen en 660 aanhangers in Nederland, België en Groot?Brittannië. Volgens het nieuwe contract zal Michelin de circa 4.000 banden in beheer nemen, die zijn gemonteerd onder de Noord-Europese vloot. Het contract is afgestemd op de wet- en regelgeving en het maximeren van de veiligheid, inzetbaarheid en energiezuinigheid van de vloot.

Michelin X Multi
Michelin solutions monteert Michelin X Multi banden. De banden worden geherprofileerd zodat ze langer meegaan in hun meest energiezuinige staat. Het karkas wordt vernieuwd om grondstoffen te besparen. Dit zijn belangrijke processen waardoor Michelin solutions de duurzaamheid kan verbeteren en de klant de laagste kostprijs per kilometer kan bieden.

Michelin solutions voert drie keer per jaar een volledige bandenaudit uit bij alle bedrijfswagens van De Rijke Noord-Europa. Daarbij wordt de profieldiepte gemeten, vindt controle plaats op beschadigingen of abnormale slijtage, en wordt de bandenspanning gecorrigeerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.