Producent bandenbouwmachines TKH ziet omzet groeien

Producent bandenbouwmachines TKH ziet omzet groeien

TKH GroupTKH in Haaksbergen, voorheen Twentse Kabel, heeft 2016 afgesloten met een goed vierde kwartaal, nadat her bedrijf in de eerste drie kwartalen van 2016 te maken had met dalingen. De divisie Industrial Solutions, die onder meer bandenbouwmachines produceert, zag een herstel in de orderintake naar een omzet van 89 miljoen euro in het vierde kwartaal.

Herstel
De totale omzet over geheel 2016 daalde met 2,5% naar 1,34 miljard euro, maar in het vierde kwartaal steeg de omzet met van 5,1% tot 362 miljoen euro. “De productievolumes waren lager in de eerste negen maanden, maar stegen daarna weer”, aldus TKH. De nettownst over geheel 2016 daalde met 5,6% naar 94,4 miljoen euro, maar steeg in het vierde kwartaal met 10,3% tot 30,8 miljoen euro.
De omzet van het onderdeel Industrial Solutions daalde in geheel 2016 met 4,8% naar 597,6 miljoen euro, maar liet in het vierde kwartaal weer een stijging zien.

China
In 2016 was China terughoudend met investeringen. Volgens TKH is die terughoudendheid in het vierde kwartaal nog steeds aanwezig: “De omzet en orderintake herstelden zich in het vierde kwartaal. Hoewel de orderintake in China nog altijd op een laag niveau ligt, is de orderintake in het vierde kwartaal bij de top 5-bandenbouwers toegenomen. Het orderboek per begin 2017 is beter gevuld dan een jaar geleden en er wordt per saldo over geheel 2017 een hogere orderintake verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.