Falken Azenis 3e in Autobild zomerbandentest

Falken Azenis 3e in Autobild zomerbandentest

Falken AutobildDe Falken Azenis FK510 is als 3e geëindigd in de zomerbandentest 2017 van het Duitse tijdschrift Auto Bild. Dit laat Benelux-importeur Tyre Trading International (TTI) weten.

52 banden
Er zijn in totaal 52 verschillende banden getest in de maat 225/50 R17, gemonteerd onder een BMW 320D. De Azenis FK510 scoorde met een remweg van 35,5 meter tijdens een noodstop bij 100 km/u op droog wegdek en met een remweg van 34,8 meter bij 80 km/u bij natte omstandigheden. Op de cirkelvormige baan noteerde de band bij grip op nat wegdek de 2e snelste rondetijd.

Voorbeeldig
De Falken Azenis FK510 verdiende met zijn 3e plaats de beoordeling “Voorbeeldig.” Het testpanel beoordeelde de band als goed uitgebalanceerd, met veilige prestaties op nat en droog wegdek en met zijdelingse stabiliteit.

“We zijn verheugd en zeer blij met deze hoge klassering”, aldus Andreas Giese, Manager Product Planning bij Falken Tyre Europe. “Dit succes bewijst eens te meer dat onze geavanceerde ontwikkeling en het uitvoerig testen van de banden wordt beloond.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.