Goodyear Eagle-360 wint designonderscheiding

Goodyear Eagle-360 wint designonderscheiding

Goodyear heeft een 2016 Good Design onderscheiding ontvangen met haar Eagle-360. De prijs werd toegekend door het Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Categorie Transport
De conceptband won de prijs in de categorie Transport vanwege zijn unieke vorm en design. Dit jaar heeft het Museum van duizenden fabrikanten en bedrijven voor grafische vormgeving wereldwijd inzendingen ontvangen. Hiervan werden ruim 900 productontwerpen en grafische afbeeldingen geselecteerd om in aanmerking te komen voor de Good Design Award. De Eagle-360 maakt nu deel uit van de prestigieuze Permanent Design Collection van het Museum en zal worden opgenomen in het Good Design Yearbook voor 2016-2017.

Bolvormig
Goodyear onthulde de Eagle-360 eerder dit jaar tijdens de International Motor Show van Genève. De bolvormige, 3D geproduceerde band is Goodyear’s visie op de toekomst. Hij speelt in op de komst van autonoom rijden. De band is zeer wendbaar vanwege de bolle vorm. Ook kan de band ´bewegen´ waardoor slippen kan worden voorkomen bij mogelijke gevaarlijke situaties, zoals ijzel of onverwachte obstakels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.