Starco focust zich op OE markt

Starco focust zich op OE markt

Als een uitvloeisel van haar 2020 strategie gaat Starco zich toeleggen op de OE-markt. Dit laat leverancier van banden en wielen voor de landbouw- en industriële sector weten.

Voorkeursleverancier
Met deze focus wil Starco verder gaan als een voorkeursleverancier van wieloplossingen voor OE-klanten. Vanaf 1 april 2017 zal afscheid worden genomen van de aftermarket. In dit segment zal het bedrijf zich in de toekomst alleen nog bezig houden met aftermarket activiteiten die de OE activiteiten ondersteunen.

Bohnenkamp
Deze stap volgt op de strategische krachtenbundeling met Bohnenkamp in Juli. Voorbeeld van de aftermarket activiteiten die de OE activiteiten ondersteunen zijn trailerwielen in de Benelux, massieve banden in Polen, compacte tractorbanden in Frankrijk en verschillende producten in Groot-Brittannië. Maar het bedrijf gaat zich toeleggen op investeringen in productie en versterking van haar distributienetwerk: “We zijn klaar om een echt OEM speler te worden”, zegt Richard Todd, Chief Executive Officer van Starco.

Inmiddels heeft Starco al verschillende lange termijn contracten afgesloten met OE klanten, waarvan als laatste met Trigano, Husqvarna, Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe en GGP.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.