Sterk 3e kwartaal voor Lanxess

Sterk 3e kwartaal voor Lanxess

LanxessDe Duitse rubberfabrikant Lanxess heeft een sterk derde kwartaal achter de rug. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.

Sterke winststijging
Het bedrijfsresultaat steeg in het derde kwartaal met 9,4% tot 257 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 235 miljoen euro. De winst nam toe met 51,2% tot 62 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 41 miljoen euro.

Lagere omzet
Reden voor de winstgroei was de sterke ontwikkeling na de herstructurering van de organisatie. Het bedrijf zegt nu de kosten beter onder controle te hebben. De omzet daalde evenwel iets door de lagere verkoopprijzen als gevolg van de lagere grondstofprijzen. De daling bedroeg 1,6 procent tot 1,92 miljard euro. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 1,95 miljard euro. De lagere omzet kon echter worden gecompenseerd door de hogere volumes.

Als gevolg van de betere resultaten heeft Lanxess de verwachtingen voor het gehele jaar verhoogd tot een bedrijfsresultaat van tussen 960 en 1.000 miljoen euro. Eerder dit jaar rekende het bedrijf nog op een bedrijfsresultaat tussen 930 en 970 miljoen euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.