Goodyear ziet winst 17% stijgen

Goodyear ziet winst 17% stijgen

GoodyearGoodyear heeft haar winst over het derde kwartaal ten opzichte van een jaar terug met 17% zien groeien tot 317 miljoen dollar. Dit blijkt uit het zojuist verschenen verslag over het derde kwartaal.

Venezuela
De omzet was 3,8 miljard dollar, 9,5% lager dan in het derde kwartaal van 2015 toen de omzet nog 4,2 miljard dollar bedroeg. Als reden hiervoor geeft Goodyear het afstoten van haar vestiging in Venezuela. In totaal produceerde Goodyear 42 miljoen banden.

Toenemende vraag
Als reden voor de hogere winst ziet Goodyear vooral onder meer belastingvoordelen. CEO Richard Kremer spreekt van solide resultaten: “Ook neemt de globale vraag naar onze grote diameter-banden toe. We hebben er vertrouwen in dat ons assortiment met deze producten en onze distributiepositie aanzienlijk zullen groeien en dat we daarmee onze doelstelling van 2010 zullen bereiken.”

In de aangepaste verwachting voor geheel 2016 ziet Kremer tegenwind voor truckbanden op de Amerikaanse markt, maar hij denkt dat deze tegenwind geen invloed zal hebben op Goodyear’s lange termijn doelstelling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.