General Tire Altimax Winter Plus scoort goed

General Tire Altimax Winter Plus scoort goed

altimaxBij de winterbandentest 2016 door Autobild is de Altimax Winter Plus van General Tire in de maat 205/55 R16, goed overeind gebleven in de testonderdelen. Hij krijgt een “befriedigend” als eindoordeel. Dit laat distributeur Inter-sprint weten.

Goede wintereigenschappen
Volgens het testpanel van Autobild heeft de Winter Plus goede wintereigenschappen, is comfortabel en heeft een gunstige prijs- kwaliteitverhouding (geringe aanschafkosten). Bij alle testonderdelen scoort de Winter Plus voldoende tot goed. Bij remmen op sneeuw, bij 50 km/u, presteert de band boven gemiddeld en bij de slalomtest op een gladde en besneeuwde ondergrond eindigt de Winter Plus zelfs op de 2e plaatst. Bij de algemene handling en grip op sneeuw blijven de testresultaten keurig binnen de gehanteerde normen.

V-profiel
De Altimax Winter Plus kenmerkt zich door het V-Profiel met centrale zig-zag groef in combinatie 2 brede doorlopende lengtegroeven.

Inter-Sprint banden te Moerdijk levert, als distribiteur van General Tire, de Altimax Winter Plus direct uit eigen voorraad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.