Hankook breidt levering OEM banden aan MAN uit

Hankook breidt levering OEM banden aan MAN uit

HankookHankook breidt de levering van banden voor OEM montage aan MAN uit met 19 nieuwe maten. De bandenfabrikant levert al langer OEM-banden voor verschillende trucks van MAN.

OEM portfolio
De bandenfabrikant presenteerde op de 66e IAA-bedrijfswagenbeurs in Hannover de 19 nieuwe maten uit haar OEM-portfolio voor bus- en truckfabrikanten. Hankook levert o.a. nieuwe maten van haar truckbandenlijnen e-cube MAX, SmartFlex en SmartWork voor verschillenden MAN-modellen aan de productievestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Polen, van de in München gevestigde fabrikant. De bandenlijnen zijn speciaal aangepast aan de Europese omstandigheden.

MAN Truck & Bus AG valt onder de Volkswagen Groep, wereldwijd een van de grootste OEM-klanten van Hankook. De levering van Hankook bij de truckbanden voor MAN omvat nu in totaal 36 maten op de 17.5, 19.5, 22.5 en 24 inch-afmetingen.

Strategisch
MAN en Hankook werken al sinds het eerste kwartaal van 2015 samen. Ho-Youl Pae, algemeen directeur van Hankook voor Europa zegt hierover: “De expansie van de OEM-sector in het bedrijfswagensegment met MAN is voor ons van groot strategisch belang, omdat wij nu meer type profielen en maten kunnen aanbieden voor de lichte tot middelzware trucks van MAN.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.