Bridgestone EMEA vergroot positie als retailer

Bridgestone EMEA vergroot positie als retailer

SpeedyBridgestone EMEA heeft de overname van de Franse banden en autoserviceketen Speedy afgerond. Dit laat moederbedrijf Bridgestone weten.

Goedkeuringen
De plannen voor de overname van de keten werden al aangekondigd op 30 mei van dit jaar. Op 28 juli volgde de daadwerkelijke overname, na alle benodigde goedkeuringen van de autoriteiten te hebben ontvangen.

Pneuhage
Ook heeft Bridgestone Deutschland, onderdeel van Bridgestone EMEA, op 1 augustus goedkeuring van de Europese Commissie gekregen om een joint-venture aan te gaan met Pneuhage Management GmbH & Co. Dit is een onafhankelijke keten voor de verkoop van auto-onderdelen met een landelijke dekking in Duitsland. De plannen voor de joint-venture werden al aangekondigd op 1 juli van dit jaar. De Pneuhage Group krijgt een aandeel van 75% in de joint-venture en Bridgestone Deutschland de resterende 25%. Daarnaast krijgt Bridgestone een aandeel van 25% in Pneuhage Partners Group GmbH & Co KG, dat als bandenplatform gaat dienen. De Pneuhage Group blijft onafhankelijk opereren.

De combinatie van deze twee transacties moeten de positie van Bridgestone EMEA als bandenretailer versterken. Het moet Bridgestone’s retailnetwerk in belangrijke Europese markten versterken en haar toegang tot de markten verbeteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.