Goodyear OE voor Renault Scenic

Goodyear OE voor Renault Scenic

Goodyear Renault Ultra lowDe Renault Scenic zal af fabriek worden voorzien van Goodyear Tall & Narrow-banden (hoog en smal). Dit heeft Goodyear laten weten.

Hoog en smal
De nieuwe Renault Scenic heeft daarbij gekozen voor de 195/55R20 95H XL Goodyear EfficientGrip Performance en de 195/55R20 95H XL Goodyear Vector 4Seasons Gen-2. Deze bandenmaten zullen vanaf juli dit jaar op de markt beschikbaar zijn. De Goodyear EfficientGrip Performance Tall & Narrow was recent nog in een preview te zien op de autosalon van Genève, waar de nieuwe Scenic op de stand van Renault ermee uitgerust was.

CO2 uitstoot
Prioriteit was een ultralage rolweerstand. Deze helpt hen om de doelstellingen op het vlak van CO2-uitstoot te halen. Een smalle sectiebreedte betekent dat het contactvlak van de Scenic lang en smal wordt in plaats van breed. Dit levert tal van voordelen op, waaronder een betere aerodynamica en dus een lager verbruik, een lager geluidsniveau en een betere weerstand tegen aquaplaning*.

Goodyear wordt de enige leverancier van 195/55R20 95H XL-vierseizoenenbanden en zal vanaf september 2016 voor de vervangingsmarkt ook een gamma winterbanden leveren, de 195/55R20 95H XL Goodyear UltraGrip Performance Gen-1.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.