Bohnenkamp en Starco kiezen strategische krachtenbundeling

Bohnenkamp en Starco kiezen strategische krachtenbundeling

Groothandel Bohnenkamp AG neemt het belangrijkste aftermarketbedrijf van Starco over en Starco neemt het bedrijfsonderdeel voor aanhangwagens voor personenauto’s over van Bohnenkamp voor OEM’s.

Kleine banden
Bohnenkamp AG neemt de Starco Eastern Group en Starco’s aftermarketbedrijf in Scandinavië, de Benelux en Duitsland over. Met deze stap breidt Bohnenkamp zijn productaanbod van kleine banden aanzienlijk uit en vergroot het bedrijf de afzetmarkt voor zijn bestaande producten. Tegelijkertijd neemt Starco het OEM-bedrijf van Bohnenkamp voor banden van aanhangwagens en voor personenauto’s over in Duitsland en Slowakije. Daarmee versterkt het bedrijf in grote mate zijn bestaande aanbod in dit belangrijke segment.
Starco zet zijn activiteiten op de onderdelenmarkt in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Zuid-Afrika onveranderd voort.

Nieuwe mogelijkheden
De overname van de bedrijfsactiviteiten is gepland voor 1 juli, afhankelijk van de goedkeuring door de desbetreffende instanties. De nieuwe structuur zorgt voor beide partijen voor meer inzicht in die markt en in de merken, en biedt daardoor nieuwe mogelijkheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.