ContiTech sluit fabriek in Griekenland

ContiTech sluit fabriek in Griekenland

ContiTechContiTech heeft de productie in haar Griekse fabriek voor transportbanden stopgezet. Reden is de globale economische verslechtering van vooral de mijnbouwindustrie. Dit meldt Rubbernews.

Niet lonend
Het gaat om Conti Tech Imas SA in Volos, waar 138 medewerkers zijn getroffen door de sluiting. Volgens Conti was de productie niet lonend. “Alle productiemedewerkers hebben het bedrijf in maart verlaten; daarna is gestart met de administratieve afhandeling”, aldus ContiTech.

Relatief klein
De fabriek was relatief klein in vergelijking met andere locaties. De totale productie van transportbanden door ContiTech biedt werk aan 6.500 medewerkers wereldwijd. Volgens ContiTech wordt de serviceverlening van de fabriek door andere productielocaties overgenomen.

“In de sector wordt niet zoveel geinvesteerd als enkele jaren geleden”, aldus Hannes Friederichsen, hoofd van de Conveyor Belt Group business unit. “ContiTech Imas SA ContiTech Imas SA ContiTech Imas SA had daarom te maken met overcapaciteit. Het stopzetten van de productie was daarom onvermijdelijk.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.