Complimenten overheid voor aanpak muggenproblematiek

Complimenten overheid voor aanpak muggenproblematiek

De overheid heeft betrokken Vaco leden gecomplimenteerd voor het nakomen van de gemaakte afspraken met betrekking tot de tijgermuggenproblematiek door bandenbedrijven. Dit meldt Vaco op haar website.

Evaluatie
Het compliment volgt op de jaarlijks evaluatie van de aanpak van Vaco met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Minister Schippers heeft dit ook bevestigd in een brief aan de Tweede Kamer, aldus Vaco: “Geconcludeerd kan worden dat de bedrijven de afspraken uit het convenant in hoge mate naleven.”

Afname
Uit de evaluatie voor 2015 blijkt dat er in dat jaar in totaal 11 tijgermuggen zijn geconstateerd. In 2014 waren dat er 45 en in 2013 74). Ook is er één bosmug geconstateerd (2014: 1, 2013: 1) en zijn er op 6 locaties geconstateerd (2014: 6, 2013: 8).

Volgens Vaco heeft het ministerie van VWS het voornemen om met Vaco en de betrokken Vaco-leden in 2016 opnieuw een convenant af te sluiten met de looptijd van een jaar om de invoer van uitheemse muggen bij bandenbedrijven verder tegen te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.