Michelin voor BMW M2 safety car in MotoGP

Michelin voor BMW M2 safety car in MotoGP

BMW M heeft bekend gemaakt de M2, die in het seizoen 2016 bij alle MotoGP races in de wereld wordt gebruikt als safety car, zal worden voorzien van Michelin Pilot Sport Cup 2 banden.

Bandenleverancier
Michelin keert in 2016 terug in de MotoGP als exclusieve bandenleverancier. Niet alleen voor de deelnemende motoren in de Grand Prix, maar ook voor de Safety Car die bij de start van elke race verschijnt. De Michelin Pilot Sport Cup 2 banden voor de BMW M2 Coupé zijn ontwikkeld voor races als de 24 Uur van Le Mans.

Deze banden worden gemonteerd in de in de afmetingen: 245/35 ZR 19 (voor) en 265/35 ZR19 (achter). Ze zijn voorzien van een combinatie van drie Michelin technologieën: een aramidegordel,
een Bi-Compound loopvlak en een Variable Contact Patch 3.0.

Exclusief
Sinds z’n introductie op de markt, begin 2016, wordt de BMW M2 exclusief uitgerust met MIichelin Pilot Super Sport banden die specifiek voor deze auto zijn ontwikkeld. Ze hebben dezelfde afmetingen als de banden van de officiële safety car.

De samenwerking van BMW en Michelin is begonnen met het M5 project en heeft daarna homologaties voortgebracht voor de BMW M3, M4, M6, X5 M en X6 M.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.