Bridgestone lanceert Run-flatband voor vervangingsmarkt

Bridgestone lanceert Run-flatband voor vervangingsmarkt

Bridgestone lanceert de DriveGuard, een run-flat band voor personenauto’s die beschikbaar komt op de Europese vervangingsmarkt. Hiermee is de run-flat band niet alleen meer beschikbaar voor premiummerken, maar voor een breed publiek.

Bandenwissel
Volgens Bridgestone blijkt uit statistieken dat een automobilist gemiddeld zes keer in zijn leden een lekke band krijgt. De fabrikant zegt dat de DriveGuard ook in geval van een volledig leeggelopen band nog tachtig kilometer kan doorrijden. Een gedwongen bandenwissel onderweg kan zodoende achterwege blijven. Versterkt zijrubber en een speciale polyster coating maken de nieuwkomer beter bestand tegen warmteontwikkeling na een lekke band (de binnenzijde kan circa 180 graden worden). Voor de montage is geen speciale bandenapparatuur nodig.

Zomer en winter
De DriveGuard komt beschikbaar als zomer- en winterband, in respectievelijk 19 en 11 maten, vanaf maart c.q. juni aanstaande. Levering begint vanaf het B-segment personenauto’s. Er zijn binnen het programma nog geen versies voor de SUV-markt. Medio maart worden de circa 55 Nederlandse First Stop-vestigingen van Bridgestone op hun bedrijfslocatie geïnformeerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.