2015: acht miljoen autobanden ingezameld door RecyBEM

2015: acht miljoen autobanden ingezameld door RecyBEM

RecyBEM gecertificeerde inzamelingsbedrijven hebben in 2015 naar verwachting ongeveer acht miljoen autobanden uit de vervangingsmarkt ingezameld. Dit laat RecyBEM weten.

Hoogwaardige grondstoffen
Deze ingezameld banden zijn op een milieuvriendelijke manier verwerkt en dat levert volgens RecyBem 32 miljoen kg hoogwaardige grondstoffen op: “De verwerkte autobanden hebben een nieuw leven gekregen door recycling en toepassingen zoals speeltuintegels, op kunstgrasvelden en in asfalt.

Recycling en hergebruik
Hiermee komt de branche op 95% aan recycling en hergebruik. Volgens RecyBEM blijven de milieuprestaties verbeteren: “In 2013 zorgden we ervoor dat bijna 9 procent van de ingezamelde banden werd hergebruikt en gerecycled. In 2014 is dat percentage nog hoger. Tweederde van de oude banden is in 2014 is gerecycled en 30 procent is hergebruikt als occasion band. 2015 laat ongeveer dezelfde resultaten zien.”

Per 7 juli 2015 werd het RecyBEM-systeem algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat voor iedere nieuwe autoband die op de Nederlandse markt gebracht wordt, afvalbeheersbijdrage dient te worden betaald aan de Stichting Fonds Band en Milieu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.