Michelin koopt Ivalo testcentrum Finland

Michelin koopt Ivalo testcentrum Finland

Het Europese Technologiecentrum van Michelin heeft het Arctisch testcentrum op ijs op de locatie “Fox Farm” in Ivalo (Finland) overgenomen. Hiermee versterkt de bandenproducent haar test- en homologatieactiviteiten voor winterbanden die zijn bestemd vo or personenauto’s, bestelauto’s en bedrijfsauto’s.

Winterbanden
In de jaren ’80 was Michelin hier pionier en de afgelopen 20 jaar werd de vestiging exclusief door Michelin gebruikt. Regelmatig waren er activiteiten voor het uittesten en homologeren van winterbanden. Door het testcentrum in eigendom te nemen, stelt Michelin het beheer van haar eigen testfaciliteiten veilig en breidt ze haar voorzieningen voor wintertesten uit. Die reiken nu van de Alpentoppen tot aan de Finse vlakten en omvatten ook indoor infrastructuren.

3 Peak Mountain Snow Flake
De extreme klimatologische omstandigheden van Ivalo en de kwaliteit van de sneeuw, die een andere consistentie heeft dan Alpensneeuw, garanderen een optimale testomgeving. De banden met 3 PMSF certificering (3 Peak Mountain Snow Flake), het Europese logo voor winterse prestaties van banden, worden gedeeltelijk in Ivalo getest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.