Pirelli presenteert Diablo Rosso III

Pirelli presenteert Diablo Rosso III

Pirelli presenteert de Diablo Rosso III, de nieuwe supersport band uit de Diablo familie met high-performance motorbanden. De Diablo Rosso III is de opvolger van de Diablo Rosso II.
Circuit
De nieuwe motorband is verder verbeterd op het gebied van handling en grip. Net als zijn voorganger is hij geboren op het circuit en ontwikkeld voor de laatste generatie krachtige supersport motoren.
De eerste Diablo is gelanceerd in 2002 in het supersport segment. Hij is in zijn bestaan geleverd als eerste montage op veel sportieve motoren.
Superbikes
De volledig nieuwe Diablo Rosso III is het laatste resultaat van Pirelli’s lange ervaring in het Superbike World Championship. De techniek, de materialen en het compound is rechtstreeks afkomstig van de gebruikte banden op Superbikes. De achterband heeft een hoog percentage silica waardoor hij een goede grip geeft onder alle omstandigheden. De profielen zijn afgeleid uit de racerij. Het loopvlak is een evolutie van dat op de Diablo Supercorsa.
De nieuwe Duablo Rosso III is beschikbaar vanaf begin 2016 in drie maten voor de voorband (van 110/70 ZR 17 M/C 54W TL tot 120/70 ZR 17 M/C (58W) TL) en 7 maten voor de achterband (van 150/60 ZR 17 M/C 66W TL tot 200/55 ZR 17 M/C (78W) TL).
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.