Wegenwacht repareert vaker lekke band

Wegenwacht repareert vaker lekke band

De Wegenwacht van de ANWB repareert dit jaar bijna 40.000 banden met reparatiepluggen. Dat is een toename van 3.000 ten opzichte van 2014. Dit meldt de ANWB.
Minder reservewielen
De Wegenwacht gebruikt deze methode vaker omdat minder auto’s een reservewiel of thuiskomer aan boord hebben. Na een reparatie van de band met plug krijgen bestuurders de instructie dat ze niet harder moeten rijden dan 80 kilometer per uur. Ook wordt ze aangeraden de band zo spoedig mogelijk te vervangen voor een nieuwe.
Minder reservewielen
Het wisselen van een lekke band door een thuiskomertje of een reservewiel neemt al jaren in aantal af. In 2012 werden nog 75.000 banden gewisseld. Eind 2015 zal dat rond de 68.000 liggen. De praktijk leert dat in 12.500 gevallen reparatie ter plaatse niet mogelijk is, terwijl er ook geen reserveband aanwezig is. Dan zorgt de Wegenwacht – ook ’s nachts – voor een vervangende band.
De Wegenwacht kiest niet voor het reparatiesetje, wat doorgaans bij de auto zit. Naast optredende kosten is reparatie lang niet altijd mogelijk en ook de effectiviteit van de werking kan de Wegenwacht niet overtuigen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.