Nokian Weatherproof wint in bandentest Auto Express

Nokian Weatherproof wint in bandentest Auto Express

De nieuwe Nokian Weatherproof is de winnaar van de test van vierseizoenenbanden van het Britse automagazine Auto Express, een zusteruitgave van het Duitse Auto Bild.
Beste Koop
Met zijn ‘opvallende prestaties op sneeuw en bij veel water’ behaalde de nieuwe allweather band van Nokian Tyres de eerste plaats met de titel ‘Auto Express Beste Koop 2015’. De eigenschappen van Nokian Weatherproofs op sneeuw en bij veel water gaven volgens Auto Express de doorslag voor de overwinning.
Drie categorieën
De Nokian Weatherproof all-weather band werd winnaar in de drie categorieën remmen, tractie en handling op sneeuw met de waardering 100%. De testwinnaar behield bij de sneeuwtests een goede grip, trok de auto goed door bochten waardoor eerder versnellen mogelijk was zonder uit te breken. Ook bij aquaplaning bij veel water eiste hij de hoofdrol op, met name in de bochten.
Het Britse automagazine Auto Express testte 6 Europese premium all-weather banden met de maat 205/55 R 16 op een VW Golf. Daarnaast vergeleek Auto Express de vierseizoenenbanden met de winterband ContiWinterContact TS850 en de zomerband Dunlop Sport BluResponse.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.