Rubberproducent Lanxess in joint-venture met Saudi Aramco

Rubberproducent Lanxess in joint-venture met Saudi Aramco

Rubberproducent Lanxess en Saudi Aramco gaan een joitnt venture aan voor de productie van synthetisch rubber. Dit heeft Lanxess bekend gemaakt.
Synthetisch rubber
Beide bedrijven worden voor 50% eigenaar. De waarde van de joint venture wordt gewaardeerd op 2,75 miljard euro. Saudi Aramco is producent van olie en energieproducten. Dit bedrijf betaalt zo’n 1.2 miljard euro. Lanxess zal zijn productie van synthetisch rubber in de joint-venture onderbrengen. Hieronder vallen de units Tire & Specialty Rubbers (TSR) en High Performance Elastomers (HPE), met hun 20 fabrieken in negen landen en zo’n 3.700 medewerkers. Het door Lanxess geproduceerde rubber wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van banden en technische applicaties zoals slangen, riemen en afdichtingen. De meeste klanten zijn automotive en bandenbedrijven, maar de producten worden ook gebruikt in de constructie sector en door olie en gasbedrijven.
Strategisch partnership
Door de joint-venture krijgt Lanxess beter toegang tot grondstoffen en tot de olie en gas sector. Hierdoor wordt naar eigen zeggen ’s werelds grootste producent van synthetisch rubber samengebracht met ’s werelds grootste olie en energie producent in een strategisch partnership. Volgens Lanxess moet dit het bedrijf een goede positie bieden en goede vooruitzichten voor de toekomst.
De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van 2016.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.