Bandenmarkt China blijft groeien ondanks tegenwind

Bandenmarkt China blijft groeien ondanks tegenwind

ChinaOndanks de tekenen van verzwakking sinds juni bij de verkoop van nieuwe auto’s blijft de Chinese bandenmarkt zich gunstig ontwikkelen. Dit zegt ABM Financial News naar aanleiding van een analistenrapport van CM-CIC Securities over de gepresenteerde halfjaarcijfers van machinebouwer TKH Group.
Tegenwind
Dit bedrijf ondervond weliswaar een tegenwind bij de Chinese bandenfabrikanten, die de machines van TKH afnemen. Maar volgens TKH ligt het grootste probleem in China niet bij de binnenlandse markt, maar vooral bij de export van Chinese banden naar Amerika, waar nu importheffingen voor gelden. “Dit leidde tot terughoudendheid onder Chinese fabrikanten om te investeren.”
Groei vervangingsmarkt
Volgens het analistenrapport ontwikkelt de bandenmarkt in de ontwikkelde landen zich gunstig, terwijl er geen reden voor zorgen bestaat over China: “De vervangingsmarkt, goed voor twee derde van de totale bandenmarkt, groeit nog altijd.” In augustus lag de groei volgens CM-CIC op 10 procent en voor dit jaar staat de teller vooralsnog op 8 procent groei. “Dit is positief voor bandenfabrikanten”, aldus de analisten, die voorzien dat de impact van de groeivertraging in de Chinese automarkt dit jaar “relatief bescheiden” zal zijn. Zij noemen de Chinese bandenmarkt dan ook beter dan verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.