Q1: winst Pirelli stijgt 12,2%

Q1: winst Pirelli stijgt 12,2%

PirelliIn het eerste kwartaal van 2015 steeg de winst bij Pirelli met 12,2 procent tot 101,4 miljoen euro ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar eerder. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag over deze periode.
Omzet
In deze periode steeg de omzet met 6,5 procent tot 1,47 miljard euro in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De EBIT (winst vóór belasting en rente) steeg met 4,5 procent tot 210,1 miljoen euro.
Volgens Pirelli groeide vooral de omzet uit premium banden. In het eerste kwartaal bedroeg het aandeel van deze banden 59 procent van de consumentenproducten van Pirelli, twee procent meer dan een jaar eerder.
Premium banden
Pirelli verwacht in 2015 een sterke groei van het bedrijf, vooral door de toename van de premium banden in Noord-Amerika en opkomende markten, en door gunstige wisselkoerseffecten. Deze goede resultaten zullen de zwakke prestaties in Latijns Amerika compenseren.
Voor geheel 2015 verwacht Pirelli een EBIT van 930-miljoen euro, en een omzetgroei van 6,5 tot 7 procent tot 6,4 miljard euro. De winst zal naar verwachting uitkomen op 850 miljoen euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.