Michelin koopt Blackcircles.com

Michelin koopt Blackcircles.com

Michelin koopt Blackcircles.com, de grootste online bandenverkoper in Groot-Brittannië, voor een bedrag van in totaal 50 miljoen Britse Pond.
Click & Fit
Blackcircles.com had in 2013 een omzet van 28 miljoen Britse Pond en heeft sinds 2008 een groei doorgemaakt van rond 20% per jaar. Belangrijke was haar “Click & Fit” formule, waarbij een aankoop niet alleen het product, maar ook de service omvat. In het eerste kwartaal van 2015 groeide het bedrijf 34% vergeleken met het eerste kwartaal 2014.
Groei e-business
Volgens Michelin zal de sterke groei de komende jaren doorzetten, voornamelijk vanwege de groei van e-business in UK. De acquisitie van Blackcircles.com moet Michelin vaste voet aan de grond geven met een mix van distributiekanalen en leiden tot een goede synergie met haar Britse distributeur ATS Euromaster.
Samen met de overname in april van 40% van de aandelen van de Franse online bandenverkoper Allopneus is deze acquisitie een nieuwe stap voor Michelin naar de implementatie van een actieve e-commerce strategie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.