Bandentest: Goodyear FuelMax bespaart brandstof

Bandentest: Goodyear FuelMax bespaart brandstof

Goodyear en Snel Logistics Solutions organiseerden een vergelijkende bandentest waarbij de Goodyear FuelMax werd getest op brandstofefficiëntie. Hieruit bleek dat de Fuelmax-trekkers gemiddeld één liter brandstof minder per 100 kilometer verbruiken.
Brandstofverbruik
Volgens Goodyear is dit een cruciaal facet: “Want het is een belangrijke kostenfactor bij het opmaken van de eindfactuur: 30 % van het brandstofverbruik van een truck is gerelateerd is aan de banden. De besparing met de band bedraagt 45.000 euro per jaar.
Lagere rolweerstand
Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Fuelmax-bandenserie van Goodyear was om een 10% lagere rolweerstand te realiseren. De band is gericht op een verminderde rolweerstand, een cruciaal criterium dat ook inzichtelijk geworden is door de komst van het EU-bandenlabel.
Volgens Peter Snel, Directeur van Snel Logistic Solutions presteren de wagens op de Goodyear Fuelmax-banden wat betreft het brandstofverbruik het beste. Het verschil is best significant want de Fuelmax-trekkers verbruiken gemiddeld één liter brandstof minder per 100 kilometer.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.