Bridgestone introduceert nieuwe on/off-road banden

Bridgestone introduceert nieuwe on/off-road banden

Bridgestone offroad bandenBridgestone introduceert een nieuw assortiment on/off-road-banden met een hogere belastbaarheid (met EVO-aanduiding). Het nieuwe aanbod stelt gebruikers in de bouw- en mijnbouw in staat zwaardere lasten te vervoeren – zonder dat dit ten koste gaat van de bandenprestaties, de weerstand tegen insnijdingen en de duurzaamheid.
Belastbaarheid
Door het verhogen van de belastbaarheid kunnen gebruikers volgens Bridgestone de efficiency te vergroten door maximaal gebruik te maken van hun zware voertuigen. Dankzij het nieuwe Bridgestone EVO-assortiment kunnen zij per as 0,5 ton meer vervoeren bij enkelluchtmontage en 2,6 ton bij dubbelluchtmontage in vergelijking met standaardbanden. De hogere belastbaarheid van de M748 EVO is 1,0 ton per as bij enkelluchtmontage.
Constructie
De constructie van de nieuwe EVO-banden is versterkt zodat het karkas tijdens het gebruik zo min mogelijk vervormt, terwijl de band flexibel genoeg gebleven is voor veeleisend on/off-road-gebruik.
Het nieuwe EVO-aanbod bestaat uit de M840 EVO in de maten 13R22.5 en 315/80R22.5 (alle posities, on/off-road, 355 EVO in de maten 13R22.5 en 315/80R22.5 (aangedreven assen, on/off-road), M748 EVO in de maat 385/65R22.5 (oplegger, on/off-road) en L317 EVO in de maat 13R22.5 (alle posities, off-road).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.