Michelin zet laboratorium op voor onderzoek weggebruik

Michelin zet laboratorium op voor onderzoek weggebruik

Michelin gaat een laboratorium opzetten dat op Europese schaal het weggebruik onderzoekt. Dit maakt de bandenproducent bekend op de Mondial de l’Automobile 2014.
Weggebruik
Het laboratorium moet Michelin helpen beter inzicht in het weggebruik te krijgen zodat men meer prestaties in één band kan samenbrengen en beter kan beantwoorden aan alle verschillende verwachtingen van consumenten.
Het Michelin Technologiecentrum telt 6.600 onderzoekers en werkt daarnaast samen met diverse organisaties, universiteiten en federaties. Zo heeft Michelin partnerships gesloten met het Instituut voor Onderzoek naar Verkeersongevallen  (VUFO)  van  de   Universiteit  van  Dresden  in   Duitsland,  met  de   Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) en met automobielclubs zoals de ADAC.
Realtime meten
In het laboratorium wordt realtime gewerkt met speciale meetapparatuur en wordt err gebruik maakt van de laatste “Internet of Things” technologieën. Hiervoor zijn er apparatuur geplaatst in 2.800 voertuigen van particulieren en wagenparkbeheerders door heel Europa. Er wordt informatie verzameld over het aantal kilometers dat ze rijden en hun snelheid, evenals het optrekken en het afremmen op rechte stukken en in bochten. De gegevens worden geanalyseerd en aangevuld met informatie over het weer, de bochten in de weg en de toestand van het wegdek. Daarmee kan Michelin rijgewoonten nog beter doorgronden en met nog relevantere innovaties komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.