Meer bandenwissels bij fastfitters

Meer bandenwissels bij fastfitters

Bovag Rai monitorEr worden meer bandenwissels uitgevoerd bij fastfitters, maar hun aandeel in de vervangingsmarkt daalde wel. Dit is een conclusie in de Bovag Rai Aftersales Monitor 2013, uitgevoerd door GfK.
Winterbanden
Het verwisselen van zomer- en winterbanden gebeurde vorig jaar vaker bij fastfitters als Kwik-Fit en Euromaster. Zij behaalden hiermee een marktaandeel van 25 procent; in 2012 was dat nog 23 procent. Periodieke wissels en vervanging van banden waren vorig jaar goed voor respectievelijk twaalf en vier procent van alle onderhoudsmomenten.
Vervangingsmarkt
Het aandeel in de vervangingsmarkt van fastfitters daalde. Twee jaar geleden liet 37 procent van de autorijders de banden vervangen door de fastfitter, vorig jaar was dat 32 procent. De respondenten gaven ook elf procent minder uit aan het vervangen van banden: in 2012 was dat gemiddeld 312 euro en in 2013 278 euro.
Onderzoeksbureau GfK brengt in opdracht van Bovag en Rai Vereniging jaarlijks de onderhouds- en reparatiemarkt voor personenauto’s in kaart. Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van een continu panelonderzoek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.