TÜV Süd waarschuwt voor reparie aluminium velgen

TÜV Süd waarschuwt voor reparie aluminium velgen

Oxxo Decimus BlackTÜV Süd waarschuwt voor het verwijderen van de lak van aluminium velgen door middel van verhitting. Door de hitteinwerking kan de velg tot 40 procent van de hardheid van het materiaal en tot 90 procent van de levensduur verliezen, zo laat de organisatie weten.
Sterke neemt af
TÜV-Süd heeft onderzoek gedaan naar velgreparatiebedrijven omdat hun aantal erg stijgt. Getest werden onder meer velgen die door deze bedrijven waren gerepareerd met warmtebehandeling. Hieruit bleek dat de hardheid van het materiaal afnam naarmate een hogere temperatuur werd gebruikt. Bij een verhitting van 200 graden gedurende 3 uur nam de hardheid 5% af en bij 250 graden gedurende 3,5 uur al 40%, zo constateerden de TÜV- onderzoekers.
Levensduur
Naast de betrouwbaarheid van het materiaal nam ook de levensduur tot 90% af. “Daardoor kunnen de spaken breken”, aldus TÜV Süd.
De uitslag van de TÜV Süd komt naar eigen zeggen niet als een verrassing. “Er gelden al langere tijd aanbevelingen voor ingrepen in het materiaal door warmtebehandeling om vervormingen van aluminium velgen te voorkomen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Dit verhaal was bij ons al bekend , daarom hebben wij de nieuwe speedyround plus velgenrichtmachine gekocht welke zonder verhitting met een vlam de velgen weer rond draait, wat voor 95 % ook lukt!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.