Continental wil afhankelijkheid autoindustrie verminderen

Continental wil afhankelijkheid autoindustrie verminderen

ContiTechContinental wil haar afhankelijkheid van de autoindustrie verminderen omdat deze te conjunctuurgevoelig is. De aankoop van het Amerikaanse Veyance Technologies was een eerste stap daartoe. Dit meldt Automobilwoche.
ContiTech
Om minder afhankelijk te zijn van de schommelingen in de autobranche wil Continental zijn industrietak verder uitbouwen. “We willen deze tak sterker maken om beter bewapend te zijn tegen schommelingen”, zei Heinz-Gerhard,  Wente, verantwoordelijk voor de industrieteak ContiTech.
Rubber en plastic technologie
Veyance is wereldwijd actief in de rubber en plastic technologie en behaalde in 2013 een omzet van zo’n 1,5 miljard euro. Het bedrijf heeft 27 fabrieken in de hele wereld met eind 2013 9.000 werknemers. Wente: “De geplande integratie van Veyance in de ContiTech divisie zal onze positie in de rubber en plastic technologie wereldwijd versterken.”
Met de overname is het aandeel van de industrietak binnen Continental vergroot van 28 naar 32 procent. Ook concurrent Bosch zou al langere tijd werken aan meer onafhankelijkheid van de autobranche.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.