Bridgestone komt met verbeterde luchtvrije band

Bridgestone komt met verbeterde luchtvrije band

Bridgestone heeft voorafgaand aan de start van de Tokyo Motor Show 2013 haar nieuwe ‘air free’ concept band gepresenteerd. Het gaat om de tweede generatie van deze luchtvrije band.
Beter draagvermogen
Ten opzichte van de voorgaande generatie heeft deze band een beter draagvermogen, een ander ontwerp en betere rijprestaties. Volgens Bridgestone zouden één- en tweezitters, en ultralichte voertuigen hiermee geschikt zijn voor snelheden tot 60 km/h. Verder is er geen kans op lekkage en is er minder onderhoud nodig.
De luchtvrije band is gemaakt uit thermoplastisch hars. Dit kunststof materiaal wordt flexibel wanneer het wordt verwarmd, maar zorgt hierdoor tevens voor energieverlies door wrijving. Ten opzichte van de eerste generatie zegt Bridgestone dit verlies fors te hebben verminderd door een andere materiaaltechnologie en een eenvoudiger structuur van de band.
Levensvatbaar
Bridgestone wil met de luchtvrije band komen tot een levensvatbaar, commercieel product. De band is recyclebaar, maar de fabrikant streeft naar de mogelijkheid van volledige recycling en wil de band positioneren als een milieuvriendelijk alternatief voor de conventionele band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.