Aantal bandenhotels groeit

Aantal bandenhotels groeit

Het aantal zelfstandige bandenhotels in Nederland is gegroeid tot inmiddels 40. Dit meldt Profile Tyrecenter. Het werkelijke aantal bandenhotels ligt nog hoger, maar deze zijn onderdeel van bestaande bandenservicebedrijven.
Bandenopslag
Men zegt dat de behoefte aan bandenopslag toeneemt omdat steeds meer Nederlandse automobilisten besluiten op winterbanden te rijden. Ook wisselen steeds meer automobilisten (inmiddels circa 20 procent) niet alleen de banden, maar de complete band/velg-combinatie, wat een nog grotere opslagcapaciteit vereist.
In totaal liggen er in Nederland circa 2.5 miljoen bandensets (4 banden) opgeslagen.
Winterband
De opkomst van de bandenhotels is illustratief voor de toenemende populariteit van de winterband in Nederland, aldus Profile Tyrecenter: “De winterband werd in seizoen 1998-1999 in Nederland geïntroduceerd. In dat seizoen gingen er 85.000 winterbanden in Nederland de weg op. In de winter van 2006-2007 waren dat er al 800.000 en vorig seizoen werden er 1.2 miljoen winterbanden verkocht. Één op de drie Nederland automobilisten rijdt inmiddels met winterbanden. (cijfers Vaco)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.