Bridgestone wint Lean and Green Award 2013

Bridgestone wint Lean and Green Award 2013

Bridgestone Lean and Green awardBridgestone Logistics Europe, gevestigd in de haven van Zeebrugge en het belangrijkste magazijn van Bridgestone Europe, heeft de Lean and Green Award 2013 gewonnen. Deze werd op 23 mei uitgereikt door het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL).
VIL Instituut
De Award werd toegekend aan 12 bedrijven in België. Hij is door het VIL geïntroduceerd nadat hij eerder op succesvolle wijze voor de eerste keer werd uitgereikt in Nederland door de Nederlandse tegenhanger Connekt. De Award wordt gezien als een officiële erkenning voor de inspanningen voor het terugdringen van de CO2 footprint.
Ondernemingen die zich verplichten de CO2 -uitstoot van hun logistieke activiteiten met minimaal 20% terug te dringen binnen 5 jaar, ontvangen het Lean and Green-logo.
CO2 uitstoot
Het VIL ondersteunt ondernemingen bij het implementeren van innovatieve logistieke projecten en bij het versterken van de concurrentiekracht. Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Award is dat er een procedure wordt gehanteerd waarbij elk half jaar de werkelijke CO2 -uitstoot wordt gecontroleerd, om te kunnen controleren of de doelstelling van 20% wordt gerealiseerd.
Het magazijn van Bridgestone Logistics Europe in Zeebrugge heeft een oppervlak van 88.500 m², waar meer dan een miljoen banden opgeslagen zijn voor de klanten in Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.